مربى الجزر المدهشه
صفحة 1 من اصل 1
مربى الجزر المدهشه
المقادير:
*1 كيلو جزر
*1 كيلو سكر
*1 ملعقه كبيره عصير لمون
*أو نصف ملعقه صغيره ملح لمون
* كوب ماء
الطريقة:
1-يشطف الجزر وينقع قليلا
2-ثم يغشل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )
3-يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة
4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة
5-ويترك مدة ساعتين
6-يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر
7-تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج
8-يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...
9-ثم ترفع من على النار وتعبأ في برطمانات
للحفظ:
يجب تعقيم البرطمانات وذلك بغسلها ثم غليها في ماء مضاف ليه رشة ملح
وبعد كده هقولك على سر جميل جداااااااااا
عيزه البرطمان تخليه من الهواء ولما يجي تفتحيه يتك معاكي زي ميكون برطمان لسه شرياه جديد
تطلعي البرطمان من الماء المغلي وتسيبيه يبرد قليلا ثم ضعي المربى او اي شيء مراد حفظه
وارجعي حطيه تاني في الماء وهو بيغلي وسبيه دقيقه وحده وضعي الغطاء عليه واحكمي اغلاقه
وطلعيه من الماء وضعيه على فوطه عشان مينكسرش البرطمان
*1 كيلو جزر
*1 كيلو سكر
*1 ملعقه كبيره عصير لمون
*أو نصف ملعقه صغيره ملح لمون
* كوب ماء
الطريقة:
1-يشطف الجزر وينقع قليلا
2-ثم يغشل غسيلا جيدا ( يستحسن أن يغسل بفرشاة الخضروات )
3-يقطع ويفرى في الكبة ... أو يبشر بالمبشرة
4-ثم يضاف له السكر في طبقات متبادلة
5-ويترك مدة ساعتين
6-يرفع على النار مع اضافة الماء على نار هادئة حتى يذوب السكر
7-تقوى النار حتى يغلي الخليط ويلين الجزر وينضج
8-يضاف الليمون وقليل من القرفة وقرنفلة وتغلي المربى من 3-5 دقائق ...
9-ثم ترفع من على النار وتعبأ في برطمانات
للحفظ:
يجب تعقيم البرطمانات وذلك بغسلها ثم غليها في ماء مضاف ليه رشة ملح
وبعد كده هقولك على سر جميل جداااااااااا
عيزه البرطمان تخليه من الهواء ولما يجي تفتحيه يتك معاكي زي ميكون برطمان لسه شرياه جديد
تطلعي البرطمان من الماء المغلي وتسيبيه يبرد قليلا ثم ضعي المربى او اي شيء مراد حفظه
وارجعي حطيه تاني في الماء وهو بيغلي وسبيه دقيقه وحده وضعي الغطاء عليه واحكمي اغلاقه
وطلعيه من الماء وضعيه على فوطه عشان مينكسرش البرطمان
ياسر عبد الباقي- الفنان
-
عدد الرسائل : 3304
العمر : 49
تاريخ التسجيل : 02/10/2010
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى